GGD

In de provincie Groningen is de GGD verantwoordelijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 19 jaar. De doktersassistenten, verpleegkundigen, artsen en logopedisten voeren daarvoor op verschillende leeftijden gezondheidscontroles uit. 

GGD Groningen op de basisschool
Gaat uw kind naar de basisschool?  Dan komt u onze medewerkers vooral op school tegen.
 
Aandacht voor gezondheid op school
Uit de onderzoeken en vragenlijsten wordt informatie gehaald die voor alle kinderen belangrijk is. Deze informatie bespreekt de verpleegkundige met de school. Er kunnen onderwerpen uitkomen die het komend jaar en/of de jaren daarna extra aandacht verdienen. Bijvoorbeeld voeding en bewegen, gebitsverzorging, pesten en/of roken. Wij hebben materialen (menukaarten) die de school hierbij kan gebruiken.

U kunt ons bellen voor informatie over de spreekuren in uw gemeente. Het telefoonnummer is 050 367 40 00. Dit telefoonnummer kunt u ook bellen als u buiten het spreekuur om een afspraak met de verpleegkundige van de school van uw kind wilt maken.
 
Telefonische Advisering
Bent u niet in de gelegenheid om naar het inloopspreekuur te komen of is er in uw regio geen spreekuur? Dan kunt u contact opnemen met onze telefonische advisering. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Telefoon: 050 367 49 91.